- konflikt på jobb oppstår både mellom individer, grupper eller i hele organisasjonen - som oftest medarbeidere imellom eller mellom medarbeider og deres ledere.

konflikt på jobb

konflikt på jobb - hva er det, egentlig?

Konflikt på jobb er et motsetningsforhold mellom to eller flere parter som fremkaller spenninger i den enkelte og/eller påvirker samarbeidet mellom partene og omgivelsene. Typiske trekk ved konflikt på jobb er at kommunikasjonen utvikler seg til å bli nedbrytende og uproduktiv, noe som igjen svekker de mellommenneskelige relasjonene.

seniorrådgiver, 50 år

i hodet svirrer kun én ting: konflikt på jobb!


Allerede på søndag morgen – med det samme jeg våkner – begynner det. Ubehaget. Det sitter som en klo i brystet. Helga har så langt vært så fin, men i morgen er det mandag. Da må jeg på jobb igjen. Tilbake til baksnakkingen, usikkerheten og utryggheten – tilbake til det som har preget arbeidshverdagen min i lang tid nå – konflikt på jobb!

 

Får jeg fortsatt bare de jobbene som kollegaene mine ikke vil ha? Vil jeg overhodet komme til orde, eller blir jeg igjen oversett av lederen min også denne uken, som så mange ganger før i løpet av de siste månedene? Spørsmålene som gnager er mange – og de er vonde! 

 

Fullstendig ignorert, oversett og utestengt!

 

I den nye jobben begynte det så bra – helt motsatt av hva man forbinder med konflikt på jobb! Jeg ble tatt svært godt imot – og følte meg virkelig velkommen. Arbeidsoppgavene var både varierte og interessante. Så skar det seg helt! Mellom meg og en av de mest erfarne kollegene mine. 

 

Raskt sørget han for at jeg ble fullstendig ignorert, oversett og utestengt! 

 

Den påfølgende tiden ble helt utrolig slitsom og utmattende for meg. Mest av alt fordi ingen tok tak i problemet. Tvert imot, den uløste konflikten fikk leve sitt liv. Mitt fokus og all energi gikk med til å tenke på det vonde jeg opplevde. Så mye at jeg nesten ikke fikk gjort jobben min. 

 

Et rent helvete

 

Kanskje hadde det riktige vært å oppsøke legen min for å få en sykemelding. Jeg ville i så fall ikke være den første som fikk det på grunn av en konflikt på jobb. 

 

Hadde det ikke vært for en annen kollega, ville jobben vært et rent helvete for meg!


Å løse konflikt på jobb er et lederansvar

Kanskje opplever du som leder at en konflikt på jobb stjeler energi og ødelegger for organisasjonen din. Du spør kanskje deg selv hva som skal til for å løse konflikten, og hvor det er riktig å starte. At ansvaret er ditt for å løse en konflikt på jobb, oppleves kanskje ekstra belastende for deg.


Å ikke ta tak i en konflikt på jobb så raskt som mulig, kan bli en dyrekjøpt erfaring: dårlig arbeidsmiljø, økt sykefravær og sviktende resultater, i tillegg til omdømmetap er vanlige følger. 

Hva er årsaken til at konflikter ikke blir tatt tak i?

Hva er årsaken til at du ikke tar tak i, eller ikke lykkes med å løse opp i konflikt på jobb hos deg?

 

Om du har konflikt på jobb hos deg og ønsker å høre hvordan vi jobber for å håndtere konflikter, møter vi deg gjerne helt uforpliktende. Vi setter deg også gjerne i kontakt med tidligere kunder vi har samarbeidet med for å løse konflikt på jobb, om det skulle være ønskelig.


Før noen innrømmer at krigen finnes kan den ikke tapes og

ikke vinnes.

Anne Grete Preus

Erfaring & 

spisskompetanse

👉 Vi har lang erfaring med konflikthåndtering og tilbyr bistand i å forstå, forebygge og håndtere ulike typer av konflikter.

 

👉 Vi tilbyr også lederstøtte innen relasjonsledelse og administrativ ledelse, gjennom coaching, veiledning, rådgivning, mentoring og kurs.konflikt på jobb
ståle stenersen

Executive Neuroscience Coach


Ståle er Executive Neuroscience Coach med sertifisering fra International Coach Federation (ICF). Han er lektor og har mastergrad i endringsledelse.


Ståle Stenersen

📞 + 47 976 77 281

📧 stale@conceptaconsulting.no

konflikt på jobb
reinert kamøy

Coach og konfliktspesialist


Reinert har lang erfaring med  ledelse, team- og organisasjonsutvikling samt konfliktløsning i både private og offentlige organisasjoner og har en mastergrad i konfliktmegling. 


Reinert Kamøy

📞 +47 454 86 814

📧 reinert@kamoy.no

Sliter du med konflikt på jobb?

Vi hjelper deg gjerne! 

...råd utenfra kan ofte være godt!